VERSLAG OPTREDEN FORUM MAASTRICHT

Op 6 november 2015 vierde café Forum haar eerste lustrum met een spetterend optreden van BruceBrothers. Niet alleen vanwege dit feit was er sprake van een memorabele avond, ook het feit dat BruceBrothers voor het eerst het album Born to Run integraal speelde maakte de avond zeer bijzonder.

 

 

IMG_3260 (2)

Het optreden kende een keiharde start met The Ghost of Tom Joad en de eerste hit van de avond Cover Me. Twee geweldige gitaarsolo’s van Brother Ron.

 

Ron

 

 

 

 

 

 

 

Het optreden in Forum was voor Brother Dennis Lemeer voorlopig het laatste hetgeen duidelijk te merken was aan de passie welke “Little” Dennis in zijn nummer Cover Me legde.02

 

 

 

Via Badlands, Downbound train (Dennis), Darkness, The River, The Rising, Racing en Trapped werd Thunder Road bereikt. Dit was ook meteen een “tourpremiere”. Thunder was wel eerder gespeeld maar dan alleen akoestisch.

 

10th AV stond op een ongebruikelijke plaats – meestal veel later in de set – maar kwam toch swingend uit de verf. Brother Frank (sax) werd door zijn bloed eigen Brother Guy op trompet ondersteunt. Night was meteen een tweede tourpremiere. Backstreets kreeg een mooie uitvoering met name door het pianowerk van Brother Nick

en de uitvoering van Born to Run was misschien wel de beste ooit door de strakke bas van

10Brother “W” Roelf.

 

 

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij She’s the One viel rauwe rock en strak spelen samen, thanks to Brother Rik.

 

04

 

 

 

De derde tourpremiere was Meeting across the River. Inval Brother Guy had hier wekenlang zijn familie mee geterroriseerd, waarvoor dank.

06

Tijdens de saxsolo van Brother Frank in de afsluiter van het album leek het er op alsof Frank de trompetsolo van Broer Guy in Meeting wilde overtreffen. Jungle land was by far de beste uitvoering van BruceBrothers ooit. 05

 

Na een kleine pauze van nog geen kwartier, waarin het vochtverlies van de eerste set werd aangevuld, kwamen de Brothers terug op het podium om nog 12 nummers te spelen.  Alle hits en juweeltjes die voor de pauze waren blijven liggen kwamen aan bod. Last but not least mag niet onvermeld blijven dat fotograaf en inval Brother Marc met zijn saxsolo in Jersey Girl het uiterste van de PA vroeg. (geen foto) Na 3 uur en een paar minuten netto speeltijd was het Curfew in Forum.

 

Thanks to Sjo Stevens die door het gebruik van de in-ears niet meer gehinderd werd door het monitor geluid van de bühne en daardoor een geweldige sound wist te creëren. Thanks also to Arnold Smit van Muziekhuis Daan Smit, die meedacht, meewerkte en een perfecte geluidsset neerzette.

 

Thanks to John en Lisanne van café Forum07

 

01

 

Volgende keer dat BruceBrothers integraal het album Born to Run spelen is op 23 januari 2016 in Goirle.

Cafe Forum SETLIST