VERSLAG BruceBrothers @ GOIRLE

BruceBrothers stonden op 23 januari 2016 in cultureel centrum Jan de Besouw in Goirle met de 40the Anniversary of Born To Run – tour. Voor de tweede keer werd het album van Bruce Springsteen uit 1975 integraal gespeeld.

Setlist in Goirle

Om het publiek – de zaal was met iets meer dan 200 aanwezigen vrijwel geheel gevuld – en de band op te warmen werd begonnen met The Rising, Cover me en Darkness on the edge of Town.  Daarna was de band en the crowd klaar voor de 8 klasiekers van Born to Run. Thunder road werd ook gespeeld in het tempo zoals Bruce dit in de jaren 70 deed, FAST. Bij 10th Avenue kwamen de heupen voor het eerst los en Night was mooi en agressief, zoals het origineel bedoeld is. Even wat rust met de pianopartij van Brother Nick bij Backstreets.

 

 

Nick in Goirle

 

De plaat werd omgedraaid en nummer 1 van kant 2 “Born to Run”  werd gespeeld gevolgd door She’s the One en Meeting across the River. Het laatste en langste  nummer van het Album (9.00 m) was een prachtige afsluiter van de eerste set met sax solo van Brother Frank(ie).

 

 

De tweede set begon met een akoestische versie van Johnny 99 met op akoestische gitaar Brother Ron en met Norbert op vocals en mondharmonica. De tweede set was random. Een afwisseling van juweeltjes, ruige rock en hits. Na Badlands werd een akoestische versie van The Ghost of Tom Joad en van The River gespeeld. Na 1 poging werd de juiste mondharmonica voor The River gevonden.

 

Ron in Goirle

 

 

Met Because the Night kwam het “we’re having a party” gevoel over het publiek. Because the Night werd luidkeels meegezongen, met I’m on fire werd mee geheupwiegd, met Fire mee-gedanst en met Cadillac Ranche meegestampt. Tijdens de gospel intro van Spirit in the Night werd massaal getuigd – Can You Feel The Spirit >> Yeah, YEAH !!!! – dat The Spirit aanwezig was. Spirit werd in Goirle een heerlijke jazzy uitvoering.

Racing bracht de stilte voor de storm van Born in the USA, Glory Days en Dancing in the Dark. Op speciaal verzoek werden de toegiften Pay me my money Down, Yersey Girl en nog een keer Born to Run gespeeld.  We loved playing in Goirle, see you next time !!!

 

Band in Goirle

Setlist Goirle