STRAK OPTREDEN PARCOURS

Zondagavond 9/11 stonden BruceBrothers op het buitenpodium bij café Belsj/Forum als afsluiter van het Parcours. Vlak voor het optreden had het nog even flink geregend. Desondanks viel de publieke belangstelling niet tegen.

Voor BruceBrothers was dit de eerste keer dat maar een klein uurtje gespeeld werd en niet een hele show van meer dan 3 uur. Met pijn in het hart en na veel discussie werden 22 nummers van de setlist gehaald zodat er nog 11 overbleven. Het resultaat was een mix  tussen de algemeen bekende hits en de alleen bij Springsteen-kenners bekende juweeltjes.

 

Geopend werd met een keiharde “Born in the USA” die moeiteloos over ging in “Glory Days” dat  zonder onderbreking werd opgevolgd door “Badlands”. Na twee happen adem volgde “10th AV freeze out” en “Hungry Heart”, dit keer met een driestemmig gezongen refrein. Het eerste moment van rust was een mooie uitvoering van “The River”.

 

De St. Pieterstraat werd vervolgens opgeschrikt door een regenbuitje en “Cadillac Ranch” gevolgd door een “Barcelona DVD style”-achtige uitvoering van Dancing in the Dark, inclusief de ingestudeerde springoefeningen.  Uit geloofsovertuiging en in verband met de sterkte van het podium was afgesproken dat Ron niet mee zou bewegen.

 

Omdat om 8 uur de stekker er echt uitgetrokken zou worden en “Jungleland” niet kon en mocht ontbreken werd “Fire” opgeofferd. De Roy Bittan studie en het nieuwe keyboard van Nick in combinatie met de gevoelige saxsolo van meer dan 3 minuten van Frank zorgde volgens Philip Kalisvaart voor een kippevel moment.

 

Omdat “Born to run” om 2 minuten voor 8 werd afgeteld kon dit nummer nog gespeeld worden waardoor de 57 minuten durende show een waardige afsluiter kreeg. BruceBrothers bedankt de mensen die ondanks het weer en dankzij het bier niet bij de Belsj en Forum weg te spoelen waren. Als iemand van jullie foto’s of video’s heeft laat ons dat dan even weten.

 

Er zitten weer een paar optredens aan te komen. We houden jullie via deze site en de facebook- site op de hoogte.

 

Stay hungry, stay alive.

 

Setlist: Born in the USA/Glory Days/Badlands/10th AV Freeze Out/Hungry Heart/The River/Cadillac Ranche/Jungleland/Born to Run