Publieksprijs BruceBrothers ft. HornyHorns

Vrijdag 26 februari 2016 stonden BruceBrothers in de halve finale van the Battle of the Tributebands in de Muziekgieterij in Maastricht. Rond de klok van 1.00 uur werd bekend gemaakt dat BruceBrothers de publieksprijs had gewonnen.

BruceBrothers haalde de finaleplaats niet helemaal op eigen kracht. De “HornyHorns” bestaande uit Frank van der Heijden altsax, Marc Verheij tenorsax, Peter Bosch baritonsax, Guy van der Heijden trompet en Nick Heght trombone bliezen het publiek van hun sokken. Manuel Speth had in de aanloop van de halve finale arrangementen geschreven voor Spirit in the Nicht, 10th Avenue Freeze out en Dancing in the dark. Deze nummers swingden de pan uit !!! Click on play to listen to 10th AV Freeze Out.

 

Video foto 10th AV

Op de setlist stonden slechts 5 nummers omdat  iedere band maar een half uur mocht spelen. Begonnen werd met Because the Night met een spetterende solo van Ron op gitaar. 10th Avenue Freeze Out featuring HornyHorns swingde als nooit tevoren net als het daaropvolgende Spirit in the Night. Click on play to listen to Spirit in the Night.

 

Video foto Spirit

Na Spirit in the Night klonken de klassieke pianotonen van Nick die Jungle Land inzette. Frank, die niet alleen member is van de HornyHorns maar natuurlijk ook the Big & Beautifull Man van BruceBrothers, had een schitterende solo in petto. Afgesloten werd met Dancing in the Dark. Een Maastrichtse Courteney Cox kwam spontaan het podium op voor the Dance. Op naar de Finale van TBOTT in Ulft op 16 april 2016.

 

DSC00090