Première “Spirit in the Night” in Sittard

BruceBrothers hebben op zondag 26 juli 2015 voor het eerst Spirit in the night live gespeeld. BruceBrothers speelde twee sets en een 3-tal toegiften. Op papier was dit 2 uur en 10 minuten muziek maar in de praktijk gingen The Brothers weer net over de 3 uur heen. Kwestie van de nummers live oprekken en het lange applaus van het Sittardse publiek.

 

BruceBrothers opende met een drietrapsraket van Cadillac ranche, Badlands en She’s the one, gevolgd door de sfeervolle nummers Darkness en Backstreets. Deze set werd op drums verzorgd door Rik. Roelf, die op vakantie was, werd vervangen door Peet Beckers, waarvoor dank !!! De eerste hit was Glory days, meteen gevolgd door The river en Streets of Philidelphia. De set werd afgesloten met de feestnummers Because the night, Cover me en Light of day, alle drie met geweldig (lange) solo’s van Ron. Vooral dit Light of day  zorgde er voor dat de set in totaal meer dan een uur duurde.

 

IMG_2516Na een pauze van nog geen kwartiertje kwamen BruceBrothers, met dit keer John Eijkenboom achter de drums (thanks again !!!), terug met Born in the USA, 10th Avenue en Hungry heart. Patron Marco ging uit zijn dak en heeft BruceBrothers al weer voor de winter gevraagd om binnen te komen spelen. Waiting on a sunny day was vanwege de regen noodzakelijk en liep uit de hand naar Fire en I’m on fire. Vervolgens tijd voor de première van Spirit in the night. Dit nummer swingde de pan uit.  Klik hier voor Spirit in the night.

 

Op weg naar de grand finale werden Downbound train, Trapped en The Rising gespeeld. In Sittard hebben BruceBrothers misschien wel de beste Jungle land uitvooering tot noch toe gespeeld gevolgd door Dancing in the dark en Born to run.

Toegiften werden gevraagd en ondanks de curfew van 21 uur, gespeeld. Rik kroop weer achter de drumkit voor Jersey girl en Pay me my money down en John eindigde achter de drums met een geweldige uitvoering, met name door het soleerwerk van Ron, van The Gohst of Tom Jaod.

 

Next stop 5th of september 2015 in Sippenaeken. Details volgen asap.