OPTREDEN SIPPENAEKEN

 

 

Vrijdag 2 december heeft BruceBrothers downtown Sippenaeken onveilig gemaakt met een 3 uur en 17 minuten (exclusief pauze) durende show. Nieuwe nummers waren Streets of Philadelphia en The Rising.  Ook is de nieuwe toonsoort uitgeprobeerd om de vocals beter tot hun recht te laten komen.

 

 

Brasserie Tournesol in Sippenaeken was om 21.30 uur goed gevuld met, naast een kleine aanhang van The Brothers, voornamelijk local crowd. Echter ook uit Amsterdam waren een paar vrienden/Springsteenfans van Ivo, de patron van brasserie Tournesol en auberge Le Barbeau, gekomen en Àine was zelfs helemaal uit Dublin komen overvliegen.

 

 

 

 

 

 

BruceBrothers openden met rock&roll van het album “The river” om vervolgens het album “Darkness on the Edge of Town” aan te stippen. Racing in the Street was een speciaal verzoek van (andere) Ivo uit Amsterdam. In het eerste gedeelte zaten de nieuwe nummers die redelijk goed uit de verf kwamen.  De set werd afgesloten door een meer dan 10 minuten durende ruw/ruige “Light of Day”.

 

 

 

 

Na een half uurtje bijtanken en uitzweten begon Norbert met een rustige akoestische versie van “Thunder Road”. Meteen daarna kwamen de hits van het album Born in the USA aan bod. Het eerste couplet en refrein van Hungry Heart werd door de zaal gezongen waarmee het hoge Springsteenmind-gehalte van de aanwezigen helemaal kwam bovendrijven. Eerder was dit al gebeurd bij het meeneurien van Badlands.  BruceBrothers namen pas gas terug bij “Sandy” met Nick op accordeon.

 

 

Het volume van de vocals bij “Fire” was onvoldoende om het meezingen te overstemmen  zodat het eerste couplet en refrein aan Tournesol werd overgelaten. Dennis, die net terug was van 4 weken Brasil, bracht “Cover me” vol Zuid-Amerikaanse passie. Door de winterse buien buiten werd vervolgens door iedereen binnen aangegeven dat er met smacht gewacht werd op een “Sunny Day”.

 

 

 

 

 

Met “Because the Night” werd de finale ingeluid. De spetterende solo van Ron deed denken aan die van Nils. Alleen het rondjes draaien ontbrak, maar dat kan ook aan de grootte van het podium gelegen hebben . Jungle Land was een hoogtepunt met een gevoelige saxsolo van Frankie. Tijdens Pay me my money down kwamen alle Brothers met een solo. Honky Tonk Jack kietelde de piano, Roelf gaf gas op zijn bas en Rik mishandelde zijn drumstel. Santa Clause bleef uit respect voor Sinterklaas achterwege en werd op het laatste moment vervangen door Twist&Shout. Een gedeelte van BruceBrothers was op dat moment al dusdanig moe en voldaan dat zij pas na een minuut of 5 twisten en shouten de energie hervond.

BruceBrothers danken Ivo voor de geweldige ontvangst, verzorging en ambiance. See you next time in Sipcity !!!

 

Setlist:

Set 1:Cadillac Ranch/Two hearts/You can look (but you better not touch)/Darkness on the edge of town/Badlands/

The Promised land/Racing in the streets/10th avenue FreezeOut/She’s the one/The rising/Trapped/

Streets of Philadelphia/War/Light of day

Set 2:Thunder road (solo akoestisch)/Born in the USA/Glory days/Dancing in the dark/Hungry heart/

4th of july Asburry Park (Sandy)/I’m on fire/Fire/Cover me/Bobby Jean/Working on a dream/

Waiting on a sunny day/Because the night/The River/Jungle land/Born to run

Encore: Jersey girl/Pay me my money down/Twist & shout